Υλικά:
- 1 κονσέρβα τόνου
- 1 αβοκάντο (ώριμο)
- 2 κουταλιές τυρί κρέμα
- 1 λεμόνι
- Αγγούρι ή ντομάτα ή μαρούλι
- Πιπέρι
- Φέτες ψωμιού
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε το αβοκάντο.
- Διαλύουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια.
- Κάνουμε ξύσμα από το λεμόνι και στη συνέχεια το στίβουμε.
- Κόβουμε το αγγούρι ή τη ντομάτα σε ροδέλες.
- Αναμιγνύουμε τον αβοκάντο με τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το τυρί και το πιπέρι.
- Αν θέλουμε αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο και από πάνω τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο.
- Από πάνω προσθέτουμε είτε το αγγούρι, είτε τη ντομάτα, είτε το μαρούλι και κλείνουμε το σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Σημείωση: Αν δεν υπάρχουν το αβοκάντο και το τυρί κρέμα, η γέμιση μπορεί να γίνει πολύ πιο απλά και γρήγορα με τόνο και δύο κουταλιές μαγιονέζα.