Υλικά για την καρυδόπιτα
Οδηγίες:
- 4 αυγά
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρυγανιά
- 1/2 ποτήρι αλεύρι
- 1 φακελάκι backing powder
- 1 & 1/2 ποτήρια αλεσμένα καρύδια
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φακελάκι backing powder
- 5 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- χυμό μισού λεμονιού
Οδηγίες:
- Προετοιμάζουμε χωριστά τα υλικά για την καρυδόπιτα και το ρεβανί. Ξεκινώντας από την καρυδόπιτα χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα.
- Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν-πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ και τέλος τη μαρέγκα.
- Αντίστοιχα για το ρεβανί, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους.
- Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και το σιμιγδάλι.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε πρώτα το μείγμα της καρυδόπιτας και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του ρεβανί.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 180-200 C για περίπου 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν το γλυκό έχει κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου