Καρυδοπιτο-ρεβανί

Υλικά για την καρυδόπιτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρυγανιά
  • 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 φακελάκι backing powder
  • 1 & 1/2 ποτήρια αλεσμένα καρύδια
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
Υλικά για το ρεβανί
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φακελάκι backing powder
Για το σιρόπι
  • 5 ποτήρια νερό
  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οδηγίες:
  1. Προετοιμάζουμε χωριστά τα υλικά για την καρυδόπιτα και το ρεβανί. Ξεκινώντας από την καρυδόπιτα χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα.
  3. Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το μπέικιν-πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ και τέλος τη μαρέγκα.
  4. Αντίστοιχα για το ρεβανί, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους.
  5. Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν-πάουντερ και το σιμιγδάλι.
  6. Σε ένα ταψί ρίχνουμε πρώτα το μείγμα της καρυδόπιτας και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του ρεβανί.
  7. Ψήνουμε το γλυκό στους 180-200 C για περίπου 1 ώρα.
  8. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν το γλυκό έχει κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: