Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Υλικά:
Οδηγίες:
Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από γιαούρτι
Υλικά:
Οδηγίες:
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο (είτε κομμένο είτε ολόκληρο)
- 2 κρεμμύδια
- λίγο λάδι
- αλάτι–πιπέρι
- 4 πορτοκάλια
- 1-2 γαρίφαλα
Οδηγίες:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Καθαρίζουμε τα 2 από τα 4 πορτοκάλια και τα χωρίζουμε σε φέτες. Βράζουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε το νερό.
- Στίβουμε τα άλλα δυο πορτοκάλια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφού πάρει λίγο χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το γαρίφαλο, το χυμό από το πορτοκάλι, τις φέτες πορτοκαλιού και τη φλούδα). Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.
Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από γιαούρτι
Υλικά:
- 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 3 κουταλιές μουστάρδας
- 3 κρόκους αυγού
- λίγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε βούτυρο και λίγο λάδι. Τηγανίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, στο οποίο προηγουμένως προσθέσαμε αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε και το κρασί.
- Ενώ ανακατεύουμε που και που το φαγητό μας, ξεκινάμε και την προετοιμασία της σάλτσας.
- Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε σκεύος Μπεν Μαρί, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε δυο κατσαρολάκια διαφορετικού μεγέθους. Το μεγαλύτερο θα το γεμίσουμε μέχρι τη μέση με νερό και θα το βάλουμε στη φωτιά να σιγοβράσει Το δεύτερο θα το τοποθετήσουμε από πάνω για να φτιάξουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα.
- Για τη σάλτσα αρχικά θα αναμίξουμε (στο Μπεν Μαρί πάντα) το γιαούρτι με τους κρόκους αυγών. Θα αναμίξουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστη.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά (αν θέλουμε τη περνάμε και από ένα σουρωτήρι) και την αφήνουμε λίγο να δέσει.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το συνοδεύουμε είτε με πατάτες είτε με ρύζι.
******************************************
Σνίτσελ Κοτόπουλο σε σφολιάτα
Υλικά:
Οδηγίες:
Σνίτσελ Κοτόπουλο σε σφολιάτα
Υλικά:
- 2 σνίτσελ κοτόπουλο ή 1 στήθος κοτόπουλο (ζητήστε να σας το κόψουν για σνίτσελ)
- 4 Φρυγανιές
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- 2 ντομάτες
- ~ 1/4 κ. φέτα
- 2 φύλλα σφολιάτας
Οδηγίες:
- Αν δεν πάρουμε έτοιμο σνίτσελ, αρχικά χτυπάμε το αυγό και αλέθουμετις φρυγανιές και προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
- Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Στη συνέχεια είτε τηγανίζουμε τα σνίτσελ, ή αν θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 200 C (σε αυτή την περίπτωση βοηθάει να στρώσουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί).
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και το τυρί σε φέτες.
- Πάνω σε κάθε φύλλο σφολιάτας, τοποθετούμε από ένα σνίτσελ και από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας και τις φέτες του τυριού.
- Τυλίγουμε τις σφολιάτες σε ρολό και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.
******************************************
Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότο
Υλικά:
Οδηγίες:
Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότο
Υλικά:
- 1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο κατά προτίμηση)
- 5-6 μεγάλα μανιτάρια
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι και κάρυ
- Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρυ, τη μουστάρδα και το λευκό κρασί με πάπρικα γλυκιά, πελτέ ντομάτας (ή ακόμη καλύτερα φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη) και κόκκινο κρασί.
Οδηγίες:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Κόβουμε το καρότο σε λεπτές ροδέλες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μισά μανιτάρια και τα υπόλοιπα σε μεγαλύτερες φέτες.
- Σoτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει χρώμα παντού το κοτόπουλο και προσθέτουμε το πιπέρι, το κάρυ και το αλάτι.
- Αν θέλετε προσθέστε λίγο νερό για να μαλακώσει το κοτόπουλο και προσθέστε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καρότο.
- Σκεπάζουμε με καπάκι το φαγητό μας και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από το φαγητό μας και το σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού πάρει μια βράση με το κρασί προσθέτουμε τέλος τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Ευχαριστώ τη Μαρίνα που μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μου!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου