Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότο


Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο κατά προτίμηση)
  • 5-6 μεγάλα μανιτάρια  
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι και κάρυ
  • Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρυ, τη μουστάρδα και το λευκό κρασί με πάπρικα γλυκιά, πελτέ ντομάτας (ή ακόμη καλύτερα φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη) και κόκκινο κρασί.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οδηγίες: 

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Κόβουμε το καρότο σε λεπτές ροδέλες.
  4. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μισά μανιτάρια και τα υπόλοιπα σε μεγαλύτερες φέτες.
  5. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο.  
  6. Ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει χρώμα παντού το κοτόπουλο και προσθέτουμε το πιπέρι, το κάρυ και το αλάτι.
  7. Αν θέλετε προσθέστε λίγο νερό για να μαλακώσει το κοτόπουλο και προσθέστε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καρότο.
  8. Σκεπάζουμε με καπάκι το φαγητό μας και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. 
  9. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από το φαγητό μας και το σβήνουμε με το κρασί.
  10. Αφού πάρει μια βράση με το κρασί προσθέτουμε τέλος τη μουστάρδα.
  11. Ανακατεύουμε καλά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Ευχαριστώ τη Μαρίνα που μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μου!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: