Καρυδόπιτα

Υλικά για τη ζύμη
  • 5 αυγά
  • 2 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 φακελάκι backing powder
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλάκια κανελο-γαρύφαλλο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 2 βανίλιες
Για το σιρόπι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • χυμό μισού πορτοκαλιού ή λεμονιού
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οδηγίες:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το backing powder, τα καρύδια και το κανελο-γαρύφαλλο.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη τα αυγά και το μείγμα με το αλεύρι.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα
  5. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.
  6. Ψήνουμε το γλυκό στους 180-200οC για περίπου 1 ώρα.
  7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν το γλυκό έχει κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Δείτε εδώ  μια σύντομη παρουσίαση της συνταγής:

      Δεν υπάρχουν σχόλια: