Υλικά για τη ζύμη
Οδηγίες:
- 5 αυγά
- 2 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεσμένα καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
- 1 φακελάκι backing powder
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 2 κουταλάκια κανελο-γαρύφαλλο
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 2 βανίλιες
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- χυμό μισού πορτοκαλιού ή λεμονιού
Οδηγίες:
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το backing powder, τα καρύδια και το κανελο-γαρύφαλλο.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη τα αυγά και το μείγμα με το αλεύρι.
- Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα
- Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 180-200οC για περίπου 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν το γλυκό έχει κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Δείτε εδώ μια σύντομη παρουσίαση της συνταγής:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου