Μυρμηγκάτο

Υλικά για τη ζύμη
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τρούφα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι backing powder
  • 1/2 βούτυρο
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Για το γλάσο
  • 1 φλιτζάνι καφέ γάλα
  • 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας νεσεστέ
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 ποτήρι νερό
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οδηγίες:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια.
  2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το backing powder.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο τα αυγά και το μείγμα με το αλεύρι.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 1 ώρα.
  6. Αφού κρυώσει το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε.
  7. Το γλάσο το προσθέτουμε αφού κρυώσει αρκετά το γλυκό.
  8. Για το γλάσο θα λιώσουμε το βούτυρο και θα το αναμίξουμε με τη ζάχαρη το νερό και το κακάο.
  9. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το νεσεστέ που προηγουμένως θα το έχουμε λιώσει στο γάλα που θα το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: