Υλικά για τη ζύμη
Οδηγίες:
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τρούφα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι backing powder
- 1/2 βούτυρο
- 2 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καφέ γάλα
- 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας νεσεστέ
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 ποτήρι νερό
Οδηγίες:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το backing powder.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο τα αυγά και το μείγμα με το αλεύρι.
- Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε.
- Το γλάσο το προσθέτουμε αφού κρυώσει αρκετά το γλυκό.
- Για το γλάσο θα λιώσουμε το βούτυρο και θα το αναμίξουμε με τη ζάχαρη το νερό και το κακάο.
- Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το νεσεστέ που προηγουμένως θα το έχουμε λιώσει στο γάλα που θα το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου