Φιλετάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από γιαούρτι

Υλικά:
  • 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές μουστάρδας
  • 3 κρόκους αυγού
  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οδηγίες:
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε βούτυρο και λίγο λάδι. Τηγανίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, στο οποίο προηγουμένως προσθέσαμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε και το κρασί.
  4. Ενώ ανακατεύουμε που και που το φαγητό μας, ξεκινάμε και την προετοιμασία της σάλτσας.
  5. Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε σκεύος Μπεν Μαρί, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε δυο κατσαρολάκια διαφορετικού μεγέθους. Το μεγαλύτερο θα το γεμίσουμε μέχρι τη μέση με νερό και θα το βάλουμε στη φωτιά να σιγοβράσει Το δεύτερο θα το τοποθετήσουμε από πάνω για να φτιάξουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα.
  6. Για τη σάλτσα αρχικά θα αναμίξουμε (στο Μπεν Μαρί πάντα) το γιαούρτι με τους κρόκους αυγών. Θα αναμίξουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  7. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστη.
  8. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά (αν θέλουμε τη περνάμε και από ένα σουρωτήρι) και την αφήνουμε λίγο να δέσει.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το συνοδεύουμε είτε με πατάτες είτε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: